Ga­laxy-slush-cock­tail

Nodig:
metalen bak (15 x 20 cm)
glazen

Ingrediënten:
  • 300 g gesneden rodekool
  • 100 g fijne kristalsuiker
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 1 liter water
  • 1 citroen
  • 120 ml wodka (ijskoud)
Bereiding:
  • Doe de rodekool, kristalsuiker, rozemarijn en het water in een pan, breng aan de kook en laat 1 min. op middelhoog vuur koken.
  • Schenk het vocht door een zeef in een schone droge kom en laat dit in ca. 1 uur afkoelen.
  • Schenk in een metalen bak.
  • Zet 5 uur in de vriezer.
  • Roer na 2 uur elk halfuur los met een vork.
  • Snijd de citroen in parten.
  • Verdeel de granita over de glazen en schenk de ijskoude wodka erover.
  • Serveer met de citroenpartjes zodat iedereen zelf het drankje paars kan maken.
  • Steek er eventueel een extra takje rozemarijn in.

Populaire posts van deze blog

Mock­tail met ki­wi, li­moen & gin­ger­a­le

Fram­bo­zen-cham­pag­ne­cock­tail