Galaxy-slush-cocktail
Nodig:
metalen bak (15 x 20 cm)
glazen
Ingrediënten:
metalen bak (15 x 20 cm)
glazen
Ingrediënten:
- 300 g gesneden rodekool
- 100 g fijne kristalsuiker
- 1 takje verse rozemarijn
- 1 liter water
- 1 citroen
- 120 ml wodka (ijskoud)
- Doe de rodekool, kristalsuiker, rozemarijn en het water in een pan, breng aan de kook en laat 1 min. op middelhoog vuur koken.
- Schenk het vocht door een zeef in een schone droge kom en laat dit in ca. 1 uur afkoelen.
- Schenk in een metalen bak.
- Zet 5 uur in de vriezer.
- Roer na 2 uur elk halfuur los met een vork.
- Snijd de citroen in parten.
- Verdeel de granita over de glazen en schenk de ijskoude wodka erover.
- Serveer met de citroenpartjes zodat iedereen zelf het drankje paars kan maken.
- Steek er eventueel een extra takje rozemarijn in.